Bilbao Basketek Baskonia tronutik kendu eta Euskal Kopa eskuratu du (93-68)

Beltzezko gizonek nota ona lortu zuten denboraldi-aurreko azken testean eta Euskal Kopa eskuratu zuten Baskoniari 93-68 irabazita Santurtziko Mikel Trueba Pabilioian. Andrew Goudelock izan zen partidako MVP, 20 puntu sartu eta 24 balorazio-kreditu lortu ondoren 13 minututan. Alex Reyesek 15 puntu, 3 errebote eta 17ko balorazioa eman zituen 14 minutu eskasetan.

Dusko Ivanovicen taldea hobeto sartu zen partidan 0-9ko partziala lortuz Marinkovicen hasiera bikainarekin. Baina Delgado dominikarra laster hasi zen bere legea ezartzen. Bere 2+1ekoak 9-11koa jarri zuen. Jeff Witheyk, bere ordezkoak, ez zuen maila jaitsi eta partida berdindu zuen kantxara sartu eta berehala (11-11). Lehia berdinarekin hasi zen Andrew Goudelocken ikuskizuna, bost punturekin MIBak aurretik jarriz lehen laurdeneko iluntzean (22-13).

Alex Reyesen sarrerak martxa bat gehiago eman zien MIBei, eta Extremadurako jokalariak +10ekoa jarri zuen lehen aldiz partidan (28-18). Mumbrukoak ondo pasatzen ari ziren, eta horren erakusgarri da baseen artean zegoen Alley Oop bat, Rafa Luzek parte hartu ondoren Hakanson matean amaitzen zena. Markagailuak 35-22 islatzen zuen. Sederkerskisek asmatu egin zuen eta Dukorenak hurbildu zituen (35-29), baina MIBek Miniotasen laurdeneko amaiera bikaina jantzi zuten. Bilbotarrak 17 goitik iritsi ziren atsedenaldira (50-33).

Hirugarren laurdena Baldwinekin hasi zen, Baskonia partidan bizirik mantentzen saiatuz. Bere saskiratze batek gasteiztarrak hurbildu zituen (55-42), baina bilbotarrek erantzun bikaina eman zieten Reyes eta Miniotasen hirukoei (61-42). Goudelocken hiruko batek +20a jarri zuen lehen aldiz (64-44) eta 3Qren amaiera +21eko abantailarekin iritsi zen (69-48).

Azken laurdenean MIBek inertzia positiboarekin jarraitu zuten, eta Goudelocken hiruko batek goia jo zuen (86-58) ordura arte. Delgadok +29raino eramaten zuen amaieratik gertu, pinturan ondo jokatuz (91-62). Baskonia hobea izan zen azken uneetan, Ondra Hanzliken 6. puntuari esker. Azken emaitza, 93-68 eta Bilbora doan 2021eko Euskal Kopa.